Världen slåss om Pottebo

20130909-210627.jpg
Reklamköparna i världsmetropolen New York slåss nu om få del av den massiva exponeringen kring Pottebo.
Det är den omedelbara effekten av den närgångna världspressens intensiva mediebevakning av den kommande spelningen i Mölndal.
I det informationsvakuum som nu råder, i ett medieklimat där CNN, Fox och Bloomberg snart bara rapporterar om allting Pottebo, vill reklambranschen så klart få del av den ständiga stjärnglans som råder kring boogie-legendarerna från Ryyyt.
Och då lättar jättarna på lädret.

Till exempel ryktas det att centralgestalten Ulf ”Wöffe” Andersson förhandlar om miljonkontrakt med biljätten General Motors. Fordonsgiganten vill ha Andersson att anlända till arenan, gamla Papyrusfabriken, i en förlängd specialversion av koncernens flaggskepp, en slags ”Pottemobil”, byggd på bottenplattan av en Chevrolet Corvette, och i stål återvunnet från Rick Springfields gitarrsträngar,
På samma sätt sägs det att Nikke ”Sixx” Andersson nyligen fördjupat diskussioner om att designa en specialserie elverktyg, alla i 18 voltsversionen, från tillverkaren De Walt.
– Frankly speaking – there’s no De Walt-låda big enough for Mr. Nikke, and nothing, I tell you, nothing, beats the 18 volt version, suckar Vivian Campbell, chef för personal relations and special sales hos maskinjätten.

Men också på hemmaplan talas det nu allt mer om guldkantade reklamkontrakt kring Pottebo-legendarerna.
Till exempel väntas Patrik ”Bubben” Karlsson skriva kontrakt med ett av Europas största förläggarhus om en romanserie i fjorton volymer.
Enligt uppgift handlar det om den ofta omtalade, men aldrig fullt ut nedtecknade historien om ”När Per Var Ko”, fortfarande en viktig del i Pottebo-mytologin.
– Bara Bibeln kan hota den upplagan, suckar en icke namngiven källa i den europeiska bokförläggarvärlden.

Thomas ”Malte” Johansson, som allmänt förväntas sätta en ny slutpunkt i trumhistorien med lördagens trumsolo, inväntar i dagarna ett för honom specialdesignat trumset.
Trummorna har byggts av japanska Pearl, som tagit hjälp av den 99-åriga trumbyggaren Ishimomito Yushuhama.
Ishimomito började redan vid millennieskiftet att välja ut mycket sällsynta regnskogsträd i det inre av Transnistrien för att säkra den unika trum-ton som krävs av den alltid delikata och finkänsliga Johansson.
Bygget av trummorna har skett helt för hand, i skenet av stearinljus, i en fortfarande unik och hemlig tillverkningsprocess. Trots skövlingen av sällsynt regnskog har inga protester hörts från den internationella miljörörelsen, något som med all tydlighet än en gång bekräftar betydelsen av Pottebos spelning.

Inte heller bandets stabila basist, Christer ”Fu” Höglund, mannen bakom ”käklåset”, kommer undan medieintresset. Än så länge sägs Höglund dock tacka nej, trots erbjudanden från både Fender, Becks, Apple, Gibson, Harley Davidsson och flera andra gigantiska varumärken.
– An excellent strategy, that only enchanses his position as a marketing icon, an untouchable free spirited bass playing legend from the harsh and legendary hoods of Ryyyt, kommenterar marknadsföringsgurun Jimmy Bain, som sköter alla Höglunds mediakontakter.

I snart fyra veckor har Pottebo, Papyrus, ”Bruket Rockar” och ”oestra Moelndal” toppat listorna hos sökmotorn Google.
På lördag är det dags.
Pottebo Dynamite Band beräknas inta scenen på Bruket Rockar strax efter klockan 22.00.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *