Rygatan utsliten – nu får östra Mölndals magiska musikgata ny asfalt

Under veckan inleddes det ömsinta arbetet med att renovera och lägga ny asfalt på musik-Mölndals kanske enda gatuadress som klingar över hela världen – Rygatan, den världskända gatan som leder från Ryet och upp mot Kikås. Arbetet utförs av särskilt utbildad personal och med maskiner och vältar som genomgått en noggrann urvalsprocess, med musikalisk tonbalansering, för att lämna så lite spår efter sig som möjligt i den känsliga miljö där själva epicentrum av allting Pottebo en gång startade.

Och det är till tonerna av en värld förhäxad och besatt av den kommande Pottebo-spelningen på Lilla Götafors som ansatsen görs för att höja standarden på vägen.– Vi vet att Rygatan är en angelägenhet för musikälskare världen över och vi försöker nu att så försiktigt vi kan ta bort den asfalt som genom historien burit samtliga medlemmar av Pottebo Dynamite Band. Det nya  vägunderlaget kommer att läggas på plats till tonerna av ”Det Var Vi”, bekräftar Ebon C. Räftsdtnäs, musikkännare och kulturteoretiker, som noga övervakar arbetet för Statliga Kulturministeriets räkning.

Räftsdtnäs kan varken bekräfta eller förneka uppgifter i internationella medier om miljonbud i dollar från japanska samlare som vill komma över asfaltsrester för att på teknisk väg ”kunna återskapa det unika Pottebo-svänget”. Enligt japansk folktro finns en föreställning om att den musikaliska själen läcker ett grundsväng som växer och frodas i mylla särskilt lämpad för rock´n´roll, där Rygatan fått en unik status i Japan. För mer vägnära musikälskare finns chansen att se och höra Kungarna av Gung, östra Mölndals finest musikexport på scen på fredag.Platsen är Lilla Götafors. Pottebo Dynamite heter bandet.
Se till att vara där.

Graf Teutenberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *