Rekordsumma för mystisk Pottebo-bild

skugganavpottebo

Kan det vara skuggorna av Patrik ”Bubben” Karlsson, Ulf ”Wöffe” Andersson och den legendariska Pottebo-basisten Christer ”Fu” Höglund som syns på bilden? I alla fall har det enkla fotografiet den senaste veckan vållat ett enormt intresse världen över. Enligt källor med förgreningar in i den internationella musikvärlden ska bilden vara tagen en sen hösteftermiddag på Ryyyyyet i östra Mölndal.
Detta bekräftas också av amerikanska rymdstyrelsen Nasa, som låtit sina superdatorer göra en särskild datakörning för att hitta den exakta positionen för bilden.
Deras slutsats är kristallklar.

– It was taken probably somewhere around the previous location of Dalhbjörks Livs, and yes, that´s on Rygatan, konstaterade Nasa:s talesman FM Halford vid en välbesökt presskonferens nyligen.

OM det stämmer så är det ett historisk ögonblick som fångats.
Inte på decennier har tre medlemmar i Pottebo Dynamite Band promenerat, till synes helt obevakade på Rygatan, den gatstump i östra Mölndal som för alltid kommer att förknippas med rock´n´roll-historiens mest magiska ögonblick.

Bilden ger också näring till de spekulationer som menar att en Pottebo-spelning kan vara på gång i en nära framtid. Enligt vissa on line-källor till och med innan jul.
Originalfilen till den unika bilden av de tre skuggfigurerna var tills för bara några dagar sedan utlagd till försäljning hos anrika auktionsfirman Sotheby’s i London.
Med bara timmars varsel drogs bilden tillbaka från försäljning.

– I can not, and will not, disclose any information on why we were forced to make that decision, kommenterade George Edward Mackenzie Skues, talesman för Sothebys försäljningar av “för mänskligheten ovärderliga artefakter”.
Uppgifter fortsätter dock att göra gällande att den enkla bilden sålts för en rekordsumma till en köpare som väljer att förbli anonym.

Rolling Stones-sångaren Mick Jagger, som pekats ut som den anonyma köparen, lämnade en kort kommentar i ett pressmeddelande.
Jagger beskrev där att han ”gärna hade velat ha bilden”, men att han ”inte skulle stå ut med att betrakta den”.

”Let´s face it, if that picture shows Pottebo on the Rygatan……even their shadows will forever be bigger than we ever made it with the Rolling Stones”, kommenterade Jagger.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *