Pottebospelning pressar Facebook

Bild
Som alltid så väcker den senaste aktiviteten i Pottebo-land spekulationer. Framför allt är det rykten om att Pottebo Dynamite Band planerar en ny spelning som nu pressar världens sociala medier. En livespelning från Ryets giganter väntas driva fram en massiv ökning i världens datatrafik. Och datamängden väntas explodera den 5 december, det datum som allt fler spekulationer pekar ut som ”The Mammoth Doomsday of Prime Time Boogie Rock´n´Roll”.
– Helt ärligt, vi tror att dataanvändningen kan öka med rent bibliska proportioner, vi vet helt enkelt inte hur detta slutar, säger en skakad Donald ”Buck Dharma” Roeser, “Manager of head computer services” hos datanätverket Facebook.
I dag har den sociala mediegiganten en enorm serverpark, placerad i Luleå, djupt inne i svenska norrbotten. Den klarar nätverkstrafiken för nästan en miljard Facebookanvändare.
Men – rullar Pottebo igång sin rockmaskin över världen räcker datamängden inte till.
En källa med insyn hävdar att Pottebos decemberspelning nu mer eller mindre tvingar Facebook att bygga ut sin datakapacitet.
– Så är det, och det är bråttom. Det är ingen hemlighet att vi tittar på att ta över HELA Luleå, säger Eric Bloom, Facebooks ”location manager and head consultant”.  
Exakt vad som menas med ”HELA Luleå” är dock fortfarande oklart i skrivande stund.
Samtidigt, från den del av världen som hyser kungarna av gung, noteras att tre av fem Pottebo-legendarer i veckan samlades på Ryet i östra Mölndal.
Så här långt kan vi bekräfta att både Patrik ”Bubben” Karlsson och Ulf ”Wöffe” Andersson fanns på plats. En icke namngiven källa säger att också Christer ”Fu” Höglund senare anslöt sig till det illustra och mytomspunna sällskapet, som träffades under ett rigoröst säkerhetspådrag, och i största tysthet.
De tre antas ha ägnat kvällen åt att välja repertoar ur den enorma låtskatt Pottebo Dynamite Band under närmare 30 år skänkt världen. Exakt vilka kompositioner som ska spelas den 5 december kommer med all sannolikhet att klarna inom de närmaste veckorna.  

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *