Pottebo skriver ny rockhistoria?

Uffe Dynamite är på gång
Allt sedan Ulf ”Wöffe” Andersson och Christer ”Fu” Höglund siktades på den klassiska Mölndalsfesten för en tid sedan har ryktesfloran kring Camp Pottebo tilltagit i styrka.

De bägge giganterna gästade festen under hårt säkerhetskontrollerade former men bara det faktum att de syntes ute tillsammans har fått bloggare och sociala medier att explodera.

”Fu” och ”Wöffe” lyssnade bland annat på bandet Tomgång, men de båda rockikonerna hann också med att dricka ”ett par skarpa”. Ingen av de bägge ville dock gå ”on the record” med eventuellt nya planer för Pottebo.

Ändå menar allt fler att Pottebo Dynamite Band nu laddar för ännu ett spektakulärt scenframträdande, en alltid lika stor händelse den globala nöjesindustrin.

Att framgångssagan skulle fortsätta har fram tills nu varit osäkert. Många i branschen har menat att det knappast gått att toppa det spektakulära framträdandet på förra årets Kulturnatta i Kvarnbyn.

Till exempel skrev recensenten Kurt Karate på websajten ”easternmoelndalrocknrollwatch.com” att ”nothing in the history of rock´n´roll could possibly ever be better, more loaded, more spectacular or mindblowing  than this performance, from this epic classic of a rock band”.

Men källor med insyn i den trånga del av Kikås, östra Mölndal som är själva epicentrum i Pottebo-land, bekräftar att något är på gång.

– Det kan vara något av det största som hänt östra Mölndal, en milstolpe som kommer att sätta så djupa spår i rockhistorien att tramset i Woodstock -69 förbleknar, säger en person som påstår sig ha insyn i Pottebolägret, innan han skyndar vidare mot Kråkans Krog.

Obekräftade uppgifter tyder på att speldatum kan vara den 5 december. I alla fall sägs dokumentation från Näringsdepartementet kräva ett absolut minimum av flygrörelser vid Landvetters flygplats just under dessa datum. Dessutom har polismyndigheterna i Västra Götaland, Halland och Skåne under samma dagar beordrat obligatorisk tjänstgöring och stoppat alla ledighetsansökningar för ordningsmaktens anställda.

Liknande myndighetsmobiliseringar har synts förut i samband med Pottebospelningar, för att garantera ordning och säkerhet när stora folkmassor är i rörelse.

Klart är att något kommer att hända i oktober.

Frågan är bara vad?

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *