Peak Pottebo kräver toppad el-produktion

Pottebo rockarMyndigheten för samhällsskydd och beredskap ger nu klartecken för den höjning av elproduktionen som krävs inför Pottebos kommande lördagsspelning.

Detaljerna klassas som ”av betydelse för rikets säkerhet” och har därför hemligstämplats.

Det står emellertid redan klart att det nedlagda kärnkraftverket i Barsebäck ställs i startklart läge, för att vid behov snabbt kunna koppla på med extra terrawatt-tillskott. Från Danmark hörs oväntat nog inga protester över att deras forna nemesis återigen laddats upp.

I stället hyllas återstarten av danske statsministern Lars Lökke Rasmussen.

– Na, saa for saten, da det gjelder Pottebo, sa gott nock ma vi få sta ud med radium och lit stralning, säger han.

Samtidigt ställs vindkraftverk från norr till söder i läge för att maxa upp rotationen, och samtliga svenska vattenkraftverk har beordrats öppna dammluckorna och toppa upp turbindriften.

Någon gång under lördagskvällen kommer Pottebo Dynamite Band att sluka så mycket energi att de tillgängliga elmängderna i det svenska elnätet riskerar att ta slut. Enligt Generalsäkerhetsdepartementet för musikaliska datamodeller inträffar Peak Pottebo Sväng någon gång under Nikke ”Sixx” Anderssons solo i ”Det Var Vi”.

– Vi är inte helt säkra, men vi tror att exakt där når vi en punkt där det enorma svänget blir självsvängande och gunget som uppstår suger i sig samtlig tillgänglig elektricitet i hela södra Sverige. Men jävlar vilken asgrym rock´n´roll, förklarar Annette Haven, som kört beräkningarna via amerikanska rymdflygstyrelsen NASA:s superdator Bigger Blue.

Pottebo Dynamite Band ställer sig på scenen på Lilla Götafors i östra Mölndal på lördag den 19 december.
Spelningen hålls till förmån för ensamkommande flyktingbarn och insläpp sker från klockan 19.00.

Graf Teufelberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *