Påven välsignar Pottebo!

20130912-091312.jpgVärlden väntar och sekunderna tickar till den magiska timma på lördagsdygnet då Ryyyts legender, kungarna av gung, Pottebo Dynamite Band återigen planterar sina solida boogiefötter på en rockscen i östra Mölndal.
Som vi kunnat berätta tidigare har den stora förväntan inför framträdandet bland annat orsakat skakningar på den internationella börsmarknaden.
I södra Sverige finns inte ett enda hotellrum att uppbringa inför den kommande helgen. Samtidigt har de stora TV-bolagen redan börjat parkera sina satellitbussar utanför Papyrus och i Göteborg väntas polisen inför helgen påannonsera den största poliskommenderingen i modern tid för att hålla de gigantiska massorna Pottebo-fans under kontroll.
Påven Franciskus sällar sig nu till den skara som kliver ur garderoben som långtida beundrare av Pottebos alldeles unika och välgungande rockmaskin.
På internet sprids nu inspelningar av den tysta bön påven Franciskus hördes läsa under den stilla andakt han trodde skedde i hemlighet i Sankt Peterskyrkan i Rom.
Vi återger den här i original.

Laudato si, mi signore, per frate vento,
et per aere et nubilo et Tomas “Malte” Johansson et onne tempo,
per lo quale a le tue creature Nikke “Sixx” Andersson, dai sustentamento De Walt.
Laudato si, mi signore Patrik “Bubben” Karlsson, per sor aqua,
la quale è multo Ulf “Wöffe” Andersson utile et humile et pretiosa et casta.
Laudato si, mi signore, per frate focu,
per lo quale Christer “Fu” Höglund enn’allumini la nocte Becks Beer,
ed ello è bello et iocundo et robustoso et forte Ryyyyt.

Enligt Ken Hensley, professor i latin vid universitetet i Banga Lore, handlar det om en finstämd hyllning till Ryyyts stoltaste musikexport.
– Påven Franciskus önskar ett stadigt tempo till Malte Johansson, vacker sustain för Nikke Sixx Andersson, mycket vatten till Bubben Karlsson och han ber Gud se till att Fu Höglunds alla Becks öl ska vara väl och lagom kylda, förklarar Hensley.
Frågan kvarstår dock vad Franciskus talar om i samband med Ulf Wöffe Andersson?
– Där är jag inte säker. Men av allt att döma låter det som att påven vill helgonförklara Wöffe. Han tycks mena att Wöffes röst är helig – en gåva från Gud som ska tjäna hela mänskligheten, säger Hensley.
Vi andra kan bara instämma.
Nu snart händer det.
Nu är det på allvar.
Det här, mina damer och herrar, är på riktigt.
Platsen är Bruket Rockar, gamla Papyrusfabriken, Lördag klockan 22.00
Pottebo Dynamite Band – Live.
“There is no bigger bang.”

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *