Obamabesök kopplas till Pottebospelning

BildUSA-presidentens plötsliga och oväntade statsbesök i Sverige kan ha kopplingar till Pottebo Dynamite Bands ”Bruket rockar”-spelning den 14 september. Det menar i alla fall flera internationella säkerhetsanalytiker, som citeras på villkor om att de garanteras  anonymitet. De ser en stark koppling mellan de datum som präglar de bägge världshändelserna.

 – Obama ville till Sverige den 14:e, inte den 4:e. Och anledningen är så klart att han ville se Pottebo spela live på Papyrus gamla lastbrygga. Obama lär just nu vara skitförbannad på NSA:s hemliga avlyssning av internet, som såg fel på ett och fjorton, förklarar en källa inom den amerikanska underättelsevärlden.

Och det läge som uppstått skakar nu de internationella relationerna mellan Sverige och USA. Barack Obama, som plötsligt insåg att han besöker Sverige 10 dagar för tidigt, är förkrossad.

– “We can hunt down Bin Laden, but we fail in getting the leader of the free world to see the mightiest rock band on earth, Pottebo Dynamite Band, in a live performance”, sägs vara den enda kommentar han lämnat i ärendet.

Det fatala sammanblandandet av datum kan i så fall förklara ett faktum som förbryllat politiska reportrar i Washington.

– Chefen för NSA:s allra mest hemliga avlyssningscenter fick sparken direkt. Först nu fattar vi varför, säger Artimus Pyle, en skribent som specialiserat sig på att bevaka säkerhetsarbetet i USA.

Samtidigt cirkulerar uppgifter om att Washington trycker på det svenska utrikesdepartementet. I desperation över den fatala avlyssningsmissen undersöker de nu möjligheterna att flytta Pottebo-spelningen. Påtryckningarna sägs vara hårda och kopplas till både svensk exportindustri, dollarkursen och lättare visumregler för Pottebo-fans.

Källor inom Pottebo-lägret vägrar, som vanligt, att kommentera uppgifterna.

Barack Obama anses sedan länge vara ett av de hårdaste fansen i Pottebos internationella beundrarskara och han anses också djupt influerad av Pottebos texter och lyrik ända sedan sent 70-tal. Enligt politiska analytiker ska till exempel Obamas berömda installationstal 2009 bygga nästan helt på texten i klassiska Pottebolåten ”Det var vi”.

Det antas också, men har aldrig kunnat ledas i bevis, att det finns personliga vänskapsband mellan president Barack Obama och flera av medlemmarna i bandet. Att uppgifterna aldrig nått offentligheten sägs bero på amerikanernas omtalade säkerhetsövervakning av det internationella datanätverket internet.

– The connection is there, we know it. We just can’t prove it, summerar den internationella Potteboanalytikern Ed King.

Pottebo Dynamite Band spelar den 14 september på den gamla lastbryggan vid numera nedlagda Papyrus pappersbruk i östra Mölndal.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *