Numret som skakar världen

Bild
Sifferkombinationen 0225 hör till de nyckelord som rutinmässigt avspanas av framför allt amerikansk underättelseverksamhet. Tillsammans med fraser som ”Al Qaeda”, ”Jihad” och ”Flying V” startar de särskilda signalorden en alldeles speciell kedja av händelser så fort de dyker upp.

I går, söndagen den 21 oktober, vid cirka 17.40-tiden, hände det.

Ett mobilsamtal snappades då upp från en position strax utanför Ryet i östra Mölndal, där den säregna sifferraden nämndes vid flera tillfällen under cirka en minut.

Källan till uppgifterna är CIA:s mytomspunna avlyssningsnätverk Echelon, normalt inte känt för läckor, som ”gjort ett undantag” på grund av ”händelsens oerhörda dignitet”.

Att världen nu får kännedom kan ha att göra med sifferradens särskilda historia.

Uppgiftslämnare i underrättelsevärlden bekräftar att det handlar om den sifferkod som låser upp porten till Pottebo Dynamite Bands replokal.

– It´s shocking but it´s true. Those are the very same numbers, säger en anonym underrättelsekälla.

Och nummerkodens plötsliga uppdykande skakar om. De allra flesta är överens om att detta bekräftar den senaste tidens rykten om att Pottebo återigen gått in i replokalen. Att bandet repeterar betyder med största sannolikhet att en ny spelning kommer att äga rum.

Mer än så finns inte att gå på i dagsläget. Ändå valde de flesta av de stora internationella TV-bolagen att omedelbart bryta sina ordinarie sändningar för att kabla ut nyheten.

Men alla välkomnar inte händelsen. USA befinner sig mitt i en presidentvalskampanj, och valstrateger i Obama-lägret rasar. De fruktar att presidenten helt enkelt lämnar walk over när valet stundar i början av november.

Och varför?

– Obama är ett stort Pottebo-fans, det har varit känt i hans inre krets i många, många år. Jag menar att möjligheten att se Pottebo live kan få honom att överge tanken på en andra presidentperiod, säger analytikern Phil Mogg vid internationella analysinstitutet Lights Out i London.

Andra, som kulturteoretikern Pete Way på ansedda websurvey-företaget Phenomenon, talar om ”sämsta tänkbara timing”.

– Visst är det så. Allt snack om en ny Pottebospelning tar självklart fokus från presidentvalet. De kunde lika gärna packa ihop och gå hem, säger han, med tydlig adress till Obama-Romney-kampanjerna.

Det finns till och med uppgifter om att den amerikanska Högsta Domstolen ägnat dagar åt att granska konstitutionen. Det uppenbara syftet lär ha varit att undersöka möjligheterna att flytta hela presidentvalet. En ny valrörelse skulle då inledas efter Pottebo Dynamite Bands scenframträdande.

Uppgiften har dock inte gått att få bekräftad.

– But some events are huge. The landing on the moon, the demise of Elvis, and ANY live performance from Pottebo Dynamite Band are such events, summerar Michael Schenker, omvärldsanalytiker för UFO Enterprise Incorporated.

Och vad säger då Camp Pottebo?

”Inga kommentarer”, hälsar Graf Teufelberg, ansvarig för Artist & Media relations vid bandets PR-bolag Kikås Interactions Limited.

Men en sak är säker – något är på gång.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *