Mystiskt tågstopp kopplas till Pottebo

Utan förvarning stoppades all tågtrafik och biltrafik genom östra Mölndal under söndagkvällen. Stängningen gällde både person och godståg på Boråsbanan och upp genom trakterna granne med Ryet. På liknande villkor dirigerades all personbilstrafik om förbi Grevedämmets gamla skola och backen upp mot Kikås. Dessutom förbjöds promenadtrafik i området närmast Grevedämmet och ett mobilmastsembargo sattes in för att tillfälligt slå ut all 4G-trafik till och från området. Obekräftade uppgifter säger att stängningen utfördes av ”svartklädda män i svarta bilar med tonade rutor” men att ”inget våld förekom i samband med insatsen”, att de verkade ”hårda och tuffa” men ”sjyssta” samt att flera av dem nynnade på Pottebo Dynamite Bands gamla monsterhit från 80-talet, ”Det Var Vi”.

Någon förklaring från myndighetshåll har än så länge inte offentliggjorts till varför denna stenhårda lock down av de annars så lugna kvarteren krävdes. Trafikverket vägrar kommentera och hänvisar till en lagstiftning som senast användes under kriget, om ”förbud för allmänhets vistelse i omedelbar närhet av tungt gung, omskakande rytmik eller hårt svängande klanger”, en lag som stiftades för att skydda insyn i det senare skrotade svenska atomvapenprogrammet. Inte heller SÄPO, Polisen, Nationella Insatsstyrkan, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap eller Försvarsmakten vill gå on the record med kommentarer om vad som egentligen hände.

”Njet”, ”Nada”, ”Zip”, ”Niente”, samt ”käften”, är de samlade kommentarerna från myndighetshåll.

Källor med insyn pekar dock på att allting utspelar sig i och omkring Kvarnfallet 31, en i Pottebo-land klassisk lokal, ett gammalt trähus granne med Grevedämmet. Det gör den anrika träbyggnaden till epicentrum i en kedja händelser som nu förbryllar världen. Logiken är som följer: Kvarnfallet 31 har i decennier använts som repetitionslokal för musiker. Bara ett par stenkast därifrån går Rygatan, Svangatan och Glättaregatan, Pottebos hemmaplan och i rock´n´roll-kretsar kanske några av de mest kända gatuadresserna som finns. Samtidigt som både bil-, tåg- och datatrafik mystiskt stängs av uppstår en gigantisk spik i energiförbrukningen i östra Mölndal. Allt detta sker bara dagarna efter att alla importerade ölflaskor av märket Becks försvunnit från samtliga Systembolag i hela Sverige och Spotify redovisat en oförklarlig streamningsökning av Sweet Home Alabama, en låt skriven av Lynyrd Skynyrd men för evigt inristad på rockhistoriens runsten av Pottebo Dynamite Band.

Lägg samman detta, vänner, så framträder mönstret med iskall och kristallklar stringens.

Kungarna av Gung, Prinsarna från Ryyyyt, Svängets Eviga Apostlar är i replokalen igen.

Nästa gång de står på scen är fredagen den 20 april. Platsen är Lilla Götafors och en hel värld väntar.

Graf Teufelberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *