Mystisk fotosession i Östra Mölndal får sin förklaring

”Ja, det var Pottebo jag plåtade”

Efter en vecka fylld av intensiva online-spekulationer träder nu en tidigare helt okänd fotograf fram och medger att det är han som ligger bakom de uppenbart helt nytagna Pottebobilder som i veckan lagts upp på internet.
Materialet visar utan någon som helst tvekan medlemmarna i Pottebo Dynamite Band, tillsammans och på plats, i Östra Mölndal.
”Ja, det är Pottebo på bilderna som dykt upp. Jag kan i nuläget inte uttala mig mer än så, annat än att de var oerhört trevliga och lätta att samarbeta med”, säger fotografen.

Han uppger dock att ”det var en aning nervöst, de är ju legender” men att fotosessionen ”gick smidigt, de är ju proffs” och att han vid ett tillfälle ”fick hålla Wöffes gitarr-case, FATTAR DU HUR STORT DET ÄR?”
Äktheten i bildmaterialet bekräftas av både brittiska MI6, NSA och rysk FSB, som haft tillgång till närmare granskning av filerna. Fotografen själv har dock begärt att hans identitet ska hållas skyddad, ”av uppenbara skäl”
”Det fattar ni väl, det här har ju blivit helt jävla galet. Mobilen har plingat oavbrutet sen detta kom upp, plötsligt vill alla ha mig bakom kameran. Jag tackade precis nej till Led Zeppelin, jag hinner inte. Jag har ett civilt arbete att sköta”, skriver han i ett hårt krypterat mejl.

Fotosessionen tycks ha rört sig i bekanta miljöer för alla vänner av Pottebo-land, med både Grevedämmets skola och Lilla Götafors synliga i bakgrunden.
Att just Lilla Götafors finns med är ingen slump. Den anrika kvarnbyggnaden, numera ombyggd till en tajt, intim och modern scenarena, har varit något av ett ground zero för The Rumble of The Ryyt – Pottebo Dynamite Band.
Det bekräftas också nu från ansvarigt håll att bandet den 12 april gör en ”pre production full tour planned event unplugged”-spelning på Lilla Götafors. Det handlar då om ett framträdande där bandet kommer att framföra några av sina mest odödliga klassiker, tillsammans med låtmaterial noga utvalt för att skildra hur bandet genom decennierna formats till att bli den ostoppbara rock´n´roll-stridsvagn vi idag har vant oss vid att se på rockscener världen över.
Samtliga medlemmar i Pottebo Dynamite Band avböjer i nuläget att kommentera, och hänvisar till den presskonferens som kommer att hållas via satellitlänk senare i vår.

Spelningen på Lilla Götafors sker den 12 april, med start klockan 18.00.
Du vill vara där.

Graf Teufelberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *