Let´s crack that kracker

Flera av de annars så medieskygga medlemmarna i östra Mölndals stoltaste rockexport bryter nu tystnaden. Och de gör det för att bekräfta uppgifterna om en i omedelbar närtid förestående spelning i Stenungsund. Rykten har flugit över nätets alla sociala medier sedan årsskiftet och fört med sig att ett hundratal nya Facebook-grupper startats världen över. Enligt det pressmeddelande som släpptes vid midnatt, lokal Ryet-tid, så spelar Pottebo Dynamite Band på Ti Amo den 11 maj.

Enligt källor som uttalar sig mot löfte om anonymitet så förväntas rockmaskinen från Rygatan ställa upp med en utökad version av den rakbladsvassa rock-maskin som gjort dem legendariska i över 40 år och sett dem lämna en nöjd men utmattad publik bakom sig på fem kontinenter men, som också skakat nationer världen över. 

Det kan vara för att undvika nya uppslitande diplomatiska strider och regionala konflikter som det ryktas om att Borealis krackeranläggning i Stenungsund förhandlat fram ett frivilligt uppehåll med facklandet av brandfarliga gaser. Borealis kommenterar inte påståenden om att de stoppat facklingen på grund av att ”alla vet ju hur in i helvete eldfängd en Pottebospelning blir”, eller att ”det kommer vara hett som själva fan ändå”. Andra uppgifter gör gällande att trafiken på E6 mellan Mölndal, Ryet och Stenungsund kommer att specialövervakas inför spelningen och att anrika Hotell Stenungsbaden lär ha fullbokats på bara sekunder så snart Ti Amo-spelningen blev känd.

På väg ut från den legendariska asiatiska restaurangen Rasa Sayang i Mölndals Bro ville Pottebo-basisten Christer ”Fu” Höglund inte närmare utveckla att bandet nu ställer sig på scenen på nytt. CNN:s Jim Acosta, som lämnat bevakningen av Vita Huset och Trump-administrationen för att täcka Pottebospelningen, publicerade trots detta ett uttalande från Höglund. Där försäkrade han CNN:s tittare att Pottebo skulle ”crack that kracker i Stenungsund”, att repetitionerna inför spelningen var ”i full jävla gång” samt att ”volymkontrollen svetsats fast på elva”.

Christer ”Fu” Höglund är en av originalmedlemmarna i bandet som också består av Ulf ”Wöffe” Andersson på gitarr och sång, Patrik ”Bubben”Karlsson, gitarr, Nikke ”Sixx” Andersson på sologitarr. 

Extended edition, this version: Bengt,HSTIP, Holm, trummor samt Peter F18 Horn på keyboard och sång.

Ti Amo, Stenungsund, den 11 maj.
Gör nu ett fett jävla rock´n´roll-kryss i almanackan.

/Graf Teufelberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *