Hemlig Air Force One-flight från Kikås?

Bild
En än så länge obekräftad händelse i det Västsvenska luftrummet kopplas nu till Pottebo Dynamite Bands förestående spelning den 14:e.

Enligt källor nära det svenska flygvapnet eskorterades då ett större flygplan för både landning och take off från ett länge hemlighållet svenskt militärt flygfält i närheten av Ryet och Kikås.

Flygfältet är, som mycket annat ett minne från det kalla krigets dagar, men anläggningen har hela tiden behållits i operativt skick.

Orsaken stavas Pottebo.

­ – Jajamän, det är ett fullt funktionsdugligt flygfält, väl gömt på Kikås. Regeringen har i alla tider velat ha det så, för att snabbt kunna sätta medlemmarna i Pottebo i säkerhet vid eventuell fara för nationen, bekräftar Ebon C. Räftsdtnäs, tidigare operatör inom den svenska militärunderrättelsetjänstens avdelning för Pottebofrågor.

Han vill dock inte bekräfta att den så kallade ”Kikåsincidenten” handlat om en snabb manöver med det amerikanska presidentplanet Air Force One, som ska ha lånats ut för att flyga medlemmarna i Pottebo till ett möte i New York.

Från amerikansk sida kommenteras ingenting.

– Sorry, I can’t possibly comment on that, we don’t comment anything concerning Pottebo, säger den vanligtvis talföra presstalesmannen i president Obamas stab, Ted Nugent.

Men uppgifterna om Pottebos resa förstärks av ett antal rykten som nu florerar på internet. Ett av dem gör gällande att Pottebos legendariska basist, Christer ”Fu” Höglund, ska ha synts på Åby-travet med en pappersnäsduk med Air Force Ones presidentlogga.

Ett annat rykte gör gällande att både Nikke ”Sixx” Andersson och hans bror Ulf ”Wöffe” Andersson i veckan kontaktat Boeingfabriken i Seattle.

Enligt samma källa har boogie-bröderna från Ryet lagt beställningar på var sin Boeing 747, ”typ samma som den vi flög med, fast med mer Becks i kylskåpet”, enligt det leveranskontrakt som nu börjat sippra ut på internet.

Några mer exakta bekräftelser kring syftet med resan har inte gått att få. Det antas dock allmänt att Pottebo, hårt pressade av en hel världs förväntningar på den kommande spelningen, varit i New York för att träffa FN:s särskilda delegation för pyrotekniska frågor.

Sannolikt sker det i så fall för att säkerställa att den massiva andelen rökbomber och magnesiumflashar under Pottebos spelning den 14 september inte missuppfattas.  Utan sådana underrättelser finns annars en risk att det internationella samfundet tror att explosionerna är  inledning på ett överraskningsanfall – något som skulle kunna få svåra konsekvenser för den bilaterala säkerheten.

Som sagt – den 14 september smäller det – Pottebo-style.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *