Forsebron förstärks – Pottebo ska spela?

Sanningens minut närmar sig för de förstärkningsarbeten som görs på Forsebron i östra Mölndal. Tidigare har det arbetet planerats för den kommande utbyggnaden av bostäder i Forsåkerområdet. Det är kanske inte hela sanningen. Nu kan vi avslöja att det också finns andra, tyngre, mer hårtslående och svängande skäl, bakom det intensiva arbetet med att förankra brokonstruktionen ner till det urberg som format östra Mölndal.

–  ­Vi har fått initierade beräkningar från ingenjörernas superdatorer som bekräftar att vi måste förstärka ännu mer och jobbet måste vara klart sista augusti. Risken för att bron annars kommer i självsvängning och leder om hela Mölndals-fallen bedöms överhängande, säger en av de högt specialiserade tekniker som kallats in för jobbet.

Mycket få företeelser kända av mänskligheten kan svänga mer än östra Mölndal och Kikås ”finest crew of merry rock´n´roll-mercenaries” – Pottebo Dynamite Band.

Det anses därför uteslutet att något annat än den av en kommande Pottebo-spelningen i Götaforsliden den 3 september ligger bakom arbetet med att stabilisera den historiska bron över Mölndalsforsen.

Erfarenhet visar att Pottebo-sväng tidigare skakat konstruktioner som den 24 000 ton tunga betongövergången  Mölndals Bro, dryga 200 meter höga Turning Torso i Malmö, och dessutom har bandets tung-gung registrerats som ”oförklarliga sinus-vågor” på militär flygradar. Det finns också obekräftade uppgifter att de vid ett tillfälle fått hela USA:s kärnvapenmissilförsvar att gå till ”Defcon 1”, det högsta beredskapsläget, på grund av ”inihelvete svårt sväng”.

Att Pottebo Dynamite Band nu ställer sig på scenen igen passerar såklart inte obemärkt globalt. Nikki Sixx, den legendariska frontmannen i Mötley Crüe, sägs ha övervägt att ställa in bandets omfattande stadium-turné i sommar, med kommentaren att: ”What´s the point, if Pottebo is re-launching that motherfucking beast of a band?”

Andra, som Gene Simmons från Kiss, tillsammans med Lady Gaga, Taylor Swift, och delar av just nu avskedsturnerande Rolling Stones, sägs redan leta möjligheter att gästa den förmodade efterfesten, som alltid i Pottebo-sammanhang ett evenemang med episka proportioner och långtgående efterverkningar på den moderna populärkulturen.

Från Pottebo-medlemmarna själva hörs just nu mycket lite, föga förvånande för de miljoner fans världen över som följt Kungarna av Gung under deras mer än 40-åriga karriär. Prinsarna från Ryyyt har de senaste decennierna valt att tala genom sväng, gung och ”the hardest hitting back beat in the music business”, men har gjort mycket få intervjuer eller mediaframträdanden sedan millennieskiftet.

Så vad vet vi om det som händer?

I alla fall följande:

Platsen är Götaforsliden.

Dagen är den 3 september.

Bandet heter Pottebo Dynamite Band.

Du vet att du vill vara där.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *