FLASH: POTTEBO REPAR MED NY PIANIST

potteborepPottebokällor nära centralgestalten Patrik ”Bubben” Karlsson bekräftar att bandet nu repeterar med pianist, i en replokal på ”inte närmare angiven adress”.
Enligt uppgift är bytet av replokal påtvingat av den monumentala mediauppmärksamheten inför onsdagens spelning i Göteborg.
– Ja, så är det. Vi har inte kunnat ta oss varken till eller från Ryyyyyet utan att någon TV-helikopter cirklat ovanför, medger basisten Christer ”Fu” Höglund.
Känd för att ogärna lämna Kikås vill ”Fu” Höglund dock inte gå närmare in på var bandet finslipar den scenshow som parkerat dem överst på rock´n´roll-himlen i mer än 30 år.
– Nä, men lokalen ligger granne med en brottarklubb, säger han kryptiskt.
Enligt datakörningar från Google Maps main-framedator i Zürich finns det bara ett ställe i världen där en brottarklubb ligger granne med en replokal. Platsen är Kungsbacka, en golfbanetät liten lågskattekommun, strax söder om östra Mölndal. Draget till sin yttersta spets innebär detta att ”Det dynamiska dundret” från Ryet för första gången i historien inte repeterar på hemmaplan.
Uppgifter finns om att ett amerikanskt elitförband från Navy Seals flugits in för att ta över bandmedlemmarnas personskydd inför spelningen. De kopplas till helgens märkliga flygrörelser över Kungsbackas Fjärås Bräcka, där nyplacerade vindkraftverk kan ha gett radarskugga åt Navy Seals-förbandets Stealthplan under luftlandsättningen. Dessa uppgifter har av förklarliga skäl inte gått att få bekräftade.
Och Kungarna av gung, inte kända för halvmesyrer, lovar att gå ”all in” och ”hela vägen” under spelningen på Valand i Göteborg.
Utan omsvep medger en av Pottebo Dynamite Bands grundare, Ulf ”Wöffe” Andersson, att en pianist vid namn Tomas kommer att finnas på scen på onsdag.
Pottebos management väljer dock att hålla inne med pianistens efternamn, eftersom han ligger i förhandlingar med både Jay Leno och David Letterman.
– På torsdag vill hela världen veta hur det var att spela piano med Pottebo, säger Tomas.
Enligt ”Wöffe” Andersson har repetitionerna gått ”helt enligt plan” och en pianist är ”inget nytt i detta bandet” eftersom ”en gitarr till så hade vi rockat sönder hele världen – på riktigt”.
– Dessutom fungerar pianot fint om man vill ställa ifrån sig Becks-flaskan en stund, funderar den legendariske frontmannen.
Tillsammans med Patrik ”Bubben” Karlsson utgör ”Wöffe” Andersson Pottebos egna variant av Toxiska Tvillingar, en sällsam tvåsamhet, genom åren härdad i massiva mängder Becks toppad med stenhård östra Mölndal-boogierock.
På scen på onsdag finns också rakbladsvassa gitarristen Nikke ”Sixx” Andersson, lillebror till ”Wöffe”, född och uppvuxen i ädlaste Pottebomylla och ansedd som senare tiders musikaliska motor i Pottebolägret.
Han flankeras av den legendariske trummisen Thomas ”Malte” Johansson, a.k.a. ”The King of Groove”, som debuterade i Camp Pottebo 2011.
Mina damer och herrar, nedräkningen har börjat.
På onsdag smäller det.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *