FLASH! Klassisk mark för Pottebospelning!

imageVid en presskonferens nyligen, för ett noga utvalt antal internationella nyhetsmedier, avslöjade Pottebo Dynamite Bands presschef Graf Teufelberg detaljerna om den spelning som snart rullas ut inför världens häpna ögon.
Teufelberg berättade, inför smattrande kameror och direktlänkad till de flesta av de stora streamingtjänsterna, att Pottebo återigen står på scenen den 19 december.

Platsen är en klassisk arena i Pottebo-land, den gamla kvarnen Lilla Götafors, i östra Mölndal bara ett stenkast från Rygatan.
Antalet biljetter är begränsade och alla överskott och insamlade pengar skänks till hjälp åt ensamkommande flyktingbarn.
– Det handlar om musikhistoriens mest högoktaniga rockmaskin som nu startar upp för att dra sitt strå till stacken, förklarade Teufelberg.
Han avslöjade också att evenemanget fram tills den historiska dagen kan följas i samtliga sociala medier, under taggen #pottebohjälpertill.
Enligt Teufelberg repeterar bandet för närvarande ”så mycket som behövs” på ”hemlig plats”, de ställer sig på scen med ”självklart den klassiska sättningen” och de ”jobbar på en repertoar som inte kommer att lämna någon besviken”.

New York Times utsända undrade om inte Pottebo-spelningen riskerade ta död på gamla hår-metallarnas Mötley Crües hårt hajpade ”sista spelning någonsin” på nyårsafton?
– Inte alls. Mötley Crue-killarna har redan räknat in ett uppehåll och chartrat ett plan för att hinna till östra Mölndal och se Pottebo Dynamite Band, förklarade Teufelberg med orubbat lugn.
Huruvida andra musik-celebriteter också väntas till spelningen kommenteras inte av Camp Pottebo. Redan är det dock känt att irländska U2 med mycket kort varsel rensat sin turnéplan dagarna närmast den 19 december, precis som Bruce Springsteen, Kiss, Yngwie J. Malmsteen och Joel Alme.

Lady Gaga, ofta utpekad som ”emotionellt oberäknelig och romantiskt volatil” när det gäller Pottebo-gitarristen Nikke ”Sixx” Andersson, antas också vara en av dem som dyker upp inkognito den 19 december.
Däremot vägrade Graf Teufelberg att utveckla några svar på vad spelningen innebär för Lilla Götafors-kvarnen, som nu får en unik position i den moderna rockhistorien. Tidigare spelplatser för Ryyyyets rockgiganter har närmast blivit vallfartsorter för beundrare på pilgrimsfärd i Pottebo-land. Det gäller inte minst lilla Hemvärnsgården på Enerbacken, där Pottebo höll en intim bröllopsspelning 2010. De senaste fem åren har byggnaden bokstavligen naggats i kanten, när besökande beundrare plundrar den på bit efter bit av exklusiv rockhistoria.

Spelningen på Lilla Götafors hålls den 19 december, med insläpp från 19.00. Anmälan sker till pottebodynamite@gmail.com

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *