Felize Navidad – José Pellikano bryter tystnaden

storefuDet antas nu allmänt att José Pellikano kommer att bryta sin flera decennier långa och självvalda musikaliska exil i samband med Pottebo Dynamite Bands legendariska julspelning på Gamla Götafors i östra Mölndal.

Beskedet, som idag offentliggörs på flera internationella nyhetsbyråer, höjer temperaturen ytterligare inför bandmaskinen från Ryyyets kommande konsert.

Pellikano, idag okänd för den breda allmänheten, har en aldrig bekräftad och ”komplicerad” relation till den puertoricanske sångaren José Feliciano.

Pellikano, som lever helt inkognito i Mölndal, ska under högst hemliga former ha repeterat Felicianos gamla monsterhit ”Felize Navidad” tillsammans med Kungarna av Gung. Exakt när, var och hur Pottebo-maskinen ska finna utrymme i det extremt tajta set av historiska rocklåtar som väntas på spelningen den 19:e är föremål för mängder av spekulationer på det världsomspännande datanätverket Internet.

Klart är att läckta MP3-filer från repetitionerna med Pellikano lär innehålla ”sånt monumentalt massivt sväng” att flera stora datortillverkare avråder från uppspelning.

Till exempel vägrar Intel ta ansvar eftersom ”våra processorer aldrig konstruerats för att klara liknande datamängder – vi talar miljontals gigabyte av rent jävla gung”, enligt en talesman för företaget.

I en kommentar till musiktidningen Rolling Stones säger alltid lika välformulerade Pottebo-basisten Christer ”Fu” Höglund att ”det låter bra”, att ”Pellikano är något utöver det vanliga” och att ”Felize Navidad betyder God jul på spanska”.

Pottebo Dynamite Band ställer sig på scen den 19 december på Gamla Götafors i östra Mölndal. Spelningen, ”Do they know It´s Christmas”, görs för att samla pengar till ensamkommande flyktingbarn.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *