Christer ”Fu” Höglund

Christer Fu Höglund

– the badass bass backbone of reunited Pottebo

I snart 30 år har Christer ”Fu” Höglunds gedigna basgångar länkat samman rytmsektionen i Pottebo Dynamite Band. Nu talar han ut, om bandet, käklåset och nytändningen med gitarristen Nikke Sixx Andersson.

Livet som en femtedel av Pottebo Dynamite Band har knappast inneburit ett bassist-liv i skymundan, längst bak i rampljuset. Fu Höglund har alltid varit en dynamisk del av bandets spektakulära scennärvaro. Alltid där, alltid i blickfånget och gärna klädd i en T-shirt-hyllning till någon av de andra 70-tals-giganterna.
Dessutom är hans granithårda baslinjer ett av de starkaste varumärkena i det unika och svårfångade Pottebo-soundet.
Pottebo.blogspot.com har, som enda websajt, tagit del av Bass Player Magazines ännu inte publicerade intervju med den skygga världsartisten.
Fu Höglund berättar bland annat om hur det var att vänja sig vid en ny trumslagare, efter alla år tillsammans med Reine ”Animal” Adolfsson. ”Helt okej, en dag på jobbet”, summerar han, men avböjer artigt att kommentera vikarien Jevelbergens trumspelande.
Han utvecklar också de musikteoretiska grunderna för det så kallade ”käklåset”, det speciella tillstånd som bassisten och trummisen i Pottebo är kända för att hamna i. Käklåsets detaljer och innehåll är något som gäckat musikforskarna i decennier.
Inga konstigheter, och ingenting att grubbla över, enligt Höglund.
– Förr hade det mycket med Becks öl att göra. Numera skulle jag säga att det handlar om rutin och känsla. Vi vet när det är dags att koppla på käklåset, det går inte att komma undan, säger han.
Fu Höglund passar också på att ösa lovord över nya Pottebo-gitarristen Nikke Sixx Andersson. Helt klart en nystart, hävdar han.
– En jävla bra pojk, han kommer från Ryyyyyt och är den bästa sologitarristen vi haft, säger Höglund, samtidigt som han slänger ett halvt öga på Åbytravets inledande lopp.
Därefter funderar han en stund och det står klart att intervjun går mot sitt slut.
– Men det viktigaste är trots allt att han är från Ryyyt, summerar bassistlegenden med ett avslutande leende.
Pottebo.blogspot.com

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *