”Becks, Becks, Becks” – Bryggeriaktie rusar på Pottebo-koppling

Handeln i bryggerikoncernen Beck & CO KG i Bremen avbröts på kort varsel sedan papperet rusat under extrem spekulation på börserna i både London, Tokyo och på amerikanska NYSE. Kursuppgången var som högst bara ett par punkter från att bli tresiffrig, ett faktum som fick automatiserade handelsbotar att raskt stänga ner aktien.

Efter de inledande timmarnas tumult i den globala ekonomin visade Financial Times-krönikören Udo Dierkschneider vägen genom att avslöja den decennier gamla kopplingen mellan Becks och Pottebo Dynamite Band.

– Det måste vara så att Pottebo ska ut och spela igen – och när Pottebo gigar, då flyter Becks som en honungsgul maltflod som får marknadsvärdet för märket att explodera – grösse zeit. Det är sen gammalt. Vi kan inte finna något annat som kan orsaka en sån här monumental ökning av intresset för Becks, förklarade han under en presskonferens arrangerad av Världsbanken.

Två av medlemmarna ur Pottebo har nyligen synts på färjan mellan Danmark och Tyskland, dock utan att lämna så mycket som ett “hej” till kommentar till dessa rykten.

Becks var redan under 70-talet ”den diesel som drev rockmaskinen från Östra Mölndal” och uttrycket ”ingen Becks, inget Pottebo” skrämde tusentals arrangörer under bandets tidiga erövringar av den internationella rockscenen, när bandet helt enkelt inte gick på scen förrän de kontrakterade kubiklitrarna Becks fanns garanterade. Becks öl och Pottebo har sedan dess varit en unik syntes, nära nog omöjliga att skiljas åt. Vissa Pottebo-kännare talar till och med om att det ska ha funnits en customtillverkad turnébuss, kristnad ”Becksmobilen”, som körde de legendariska fem till och från spelningarna i bandets gryningsår. Något bildbevis för den vagnens existens finns dock inte, och andra, mer sansade Pottebokännare avfärdar uppgifterna som ”Fake News from the dishonest media”. På presskonferensen berättade Dirkschneider också att den kända tyska Pottebo-bloggaren Franz Beckerlee lyckats ta fram ett dataskript som upptäckt monumentalt många fordonsrörelser mellan Pottebo-lands Ground Zero, Ryyyt i Östra Mölndal och den nordtyska gränshandeln för maltdrycker.

– Det tycks handla om bilar och fordon av den typ som lätt transporterar bärs, helt enkelt. Då behöver man ju inte ha studieskulder för att fatta varför ett plus ett i Pottebo-sammanhang alltid slutar med ett rock´n´roll-sväng så hårt att man får bulta fast intredningen med en jävla De Walt-värstingmaskin för att alls kunna stå kvar i ett sånt EPISKT tunggung, slog Dirkschneider fast, innan han tittade på klockan och undrade om reportrarna ”var nöjda” eftersom ”den lokala kinesen stänger snart” och ”jag hade tänkt hinna ta nåt skarpt?”

Den som lägger samman detta icke så svårmästrade pussel inser att det nu bara återstår dagar till Pottebo Dynamite Bands efterlängtade ”half unplugged acoustic boogie night rock´n´roll extravaganza” på Lilla Götaforsscenen. Sedan länge är det lapp på luckan och en omfattande svarta börs-handel lär vara igång med de eftertraktade biljetterna.

Klart är följande – det kommer bli högoktanig och bredbent rock´n´roll med ett toktaggat Pottebo Dynamite Band på hemmaplanens vackraste scen.

Det kommer svänga.
Det kommer bli bärs.
Det kommer bli en kväll att minnas.
Du vet att du vill vara där.

Graf Teufelberg

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *