Aktivitet i Pottebo-lägret, Rock´n´roll och julvila i Östra Mölndal

Aktivitet i Pottebolägret

Trots rigorösa säkerhetsarrangemang, livvakter och fotoförbud, så lyckades paparazzi-fotografer få en bild av idel ädel Pottebo-adel, i samband med en Trailer Trash-spelning i Östra Mölndal.

I bakgrunden på fotografiet syns nämligen
Christer ”Fu” Höglund avslappnat prata med den man som numera är han som spelar trummor i Pottebo.

Enligt nya, hårdare kontraktsbestämmelser ska denne man, tidigare känd som Mats H Ljungqvist, a.k.a. ”Madman”, alternativt ”Ljunkan”, i fortsättningen bara omnämnas som ”han som spelar trummor i Pottebo”.

Bakgrunden till denna regel är okänd, men de juridiska kraven lär enligt uppgift vara både långtgående och framför allt mycket hårda.

Trailer Trash är Pottebogitarristen Nikke Sixx Anderssons senaste projekt, och kopplingarna till ”Prinsarna från Ryyyt” slutar inte där.

Gitarrist i Trailer Trash är Magnus ”Snus” Lindqvist, med ett gediget förflutet från Ulf ”Wöffe” Anderssons alternativa karriär som sångare, kulturteoretiker och låtskrivare i numera avsomnade 80-talsikonerna ”Rififi”.

Ulf ”Wöffe” Andersson, som inte kunde gästa spelningen på grund av åtaganden i samband med Barack Obamas deltagande på klimatkonferensen i Köpenhamn, skickade dock en digital hälsning till sin gamla vapendragare.

Vad den hälsningen innehöll granskas för närvarande av en stab advokater i Pottebos tjänst.

Om de bestämmer sig för att offentliggöra vad Ulf ”Wöffe” Andersson hade att säga, kommer detta att avslöjas vid en presskonferens som meddelas senare. Mer sannolikt är dock att detta budskap aldrig når utanför den absolut inre kretsen runt legendarerna från Ryyyyt.

Men spelningen med Trailer Trash, som agerade uppvärmare för up-and-coming-bandet Bones of Freedoms Östra Mölndal-premiär, avslöjar att det tycks råda frid i Pottebo-land.

Christer ”Fu” Höglund, muntert småpratande med han som spelar trummor i Pottebo, en leende Nikke Sixx Andersson och stabil rock´n´roll in den mörka julnatten kring Östra Mölndal leder snabbt till förhoppningar om ännu en magisk Pottebo-spelning på hemmaplan.

Eller för att citera en källa nära bandet.
– Midvinternattens köld är hård, och stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova på enslig gård, tyst under midnattstimma. Jag tror att Viktor Rydberg skrev den dikten till Pottebo för att de snart ska spela i Mölndal igen. Fast mer när det är sommar, säger den anonyma källan nära bandet.

Pottebo.blogspot.com arbetar just nu på att få fram mer information, både om Viktor Rydbergs kopplingar till Östra Mölndal och om en eventuellt kommande sommarspelning för Rygatans giganter.

Sprid Pottebo Dynamite över världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *